Pokrenuta akcija za pomoć porodici Smajić
Profesor Ibrahim Smajić već dvije godine nalazi se u komi
Rifet i Senada Smajić svakodnevno se brinu o sinu
FOTO: Avaz
Profesor Ibrahim Smajić već dvije godine nalazi se u komi

Porodica Smajić iz gračaničkog naselja Lukavica obolježila je jučer tužnu godišnjicu, jer su prošle dvije godine od kako je 26-godišnji mladi profesor informatike i tehničkog odgoja Ibrahim Smajić zvani Brajče doživio težak moždani udar i pao u duboku komu, iz koje se nikada nije probudio.

Mjeseci liječenja

Ni šest mjeseci liječenja u bolnici i posjete brojnim ljekarima nisu dale rezultate pa je mladić vraćen i smješten u kući svojih roditelja Rifeta i Senade.

Ibrahim je bez svijesti i ne reagira na vanjske podražaje. Njegovi roditelji nadljudskim naporima bore se sa sinovom bolešću.

- Ibrahim je završio fakultet u Tuzli i dvije godine je radio u dvije gračaničke osnovne škole kao profesor informatike. I kada se niko nije nadao, doživio je težak moždani udar i, eto, vidite kako izgleda sve ovo vrijeme. Borimo se koliko možemo da  mu olakšamo boli i patnje - kazao nam je Rifet.

Ibrahimova majka Senada dodaje da kada dođe do kreveta svoga sina, pusti suzu, poljubi ga i zapita se je li ovo sve što će njen sin imati od života.

Senada je, inače, zaposlena u Tvornici obuće "Fortuna" u Gračanici, ali kako njen sin zahtijeva 24-satnu njegu, ona već dvije godine ne radi, ali zahvaljujući razumijevanju uprave, dobiva plaću kao da je na radnom mjestu.

 

 

S humanitarnog koncerta za pomoć Smajićima

 

Prikupljen novac

Osim toga, šefica pogona u "Fortuni" Sedija Alihodžić pokrenula je veliku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći ovoj porodici pod simboličnim nazivom "Za našeg Brajčeta", koju su podržala brojna udruženja iz Gračanice i Doboj-Istoka.

Preksinoć je organiziran i humanitarni koncert koji je posjetilo više od dvije hiljade ljudi. Na koncertu je prokupljeno 5.985 KM i novac je iste večeri uručen porodici Smajić kako bi mogli osigurati sve što je potrebno za održavanje Ibrahima u životu.

Brojevi žiroračuna

Za pomoć oboljelom profesoru otvoreni su i žiroračuni. Za uplate u KM kod NLB Tuzlanska banka broj: 1321802008298153 za Smajić Ibrahima, a za devizni:
NLB banka dd Tuzla Iban: ba 391321810366585035 SWIFT CODE: TBTUBA22 Ibrahim Smajić, Prnjavor bb 75.327 Lukavica - Gračanica BiH.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala