Istraga SIPA-e izazvala šok i nevjericu
Građani Tešnja čude se da je Zukanović sakrivao granate
Zukanović: Bez komentara
FOTO: Arhiva
Građani Tešnja čude se da je Zukanović sakrivao granate

 

 

Informacija "Dnevnog avaza" da je istraga Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) utvrdila da je šef policije zakopavao granate u Tešnju po naređenju državnog poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića, izazvala je jučer šok i nevjericu u ovoj općini, potvrđeno je našem listu.

Sagovornik "Avaza", koji nije želio da mu otkrivamo ime, rekao je da su građani Tešnja s  oduševljenjem prihvatili ovu informaciju SIPA-e, dok su, kako navodi, pristalice Mehmedovića ubjeđivali mještane da je riječ o smicalici.

- Cijeli Tešanj pričao je o saznanjima do kojih je došla SIPA. Svi su ostali šokirani činjenicom  da je bivši načelnik policije ZDK Mujo Zukanović među prijavljenima za sakrivanje granata. Nisu se mogli načuditi da je Mujo, iako Šemsin dugodišnji prijatelj, među osumnjičenima. Svi s nestrpljenjem očekuju da se objave i druga imena iz prijave - prenosi nam građanin Tešnja.

S druge strane, Zukanović, inače savjetnik federalnog ministra za izbjeglice Adila Osmanovića, jučer nije htio komentirati navode iz prijave SIPA-e.

Također, Mehmedović, koji je prvoosumnjičeni u istrazi SIPA-e u vezi sa sakrivanjem 1,6 tona naoružanja u Tešnju, kratko nam je jučer rekao da ne želi komentirati krivičnu prijavu.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala