Intenzivirana obnova Zavoda “Mjedenica”
Završeno postavljanje prozora i fasade na školi

 

 

Završeno je postavljanje vanjske stolarije i fasade na školi Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”. U toku je ugradnja vrata, a od ponedjeljka, 5. avgusta, počet će i krečenje prostorija.

Uporedo s tim intezivirani su radovi na zgradi doma na kojoj se mijenjaju prozori te postavlja izolacija i nova fasada.

Direktor Zavoda Mirsad Asimović kazao nam je da je prezadovoljan dinamikom izvođenja radova koja je dosta dobra, te da je shodno tome sasvim izvjesno da će sanacija škole i doma biti završena u dogovorenom roku, a to je 1. septembar.

- Prezadovoljan sam. Radovi odlično napreduju. Završeno je postavljanje vanjske stolarije i fasade na školi, a intenzivirani su radovi na zgradi doma. Radnici u isto vrijeme na jednoj strani postavljaju fasadu, a na drugoj mijenjaju prozore. Angažirano je više firmi, a radovi su pod stalnim stručnim nadzorom inžinjera. Nastojali smo da se fasada uklopi u ambijent Starog Grada, pa smo odabrali više nijansi žute boje - pojasnio je Asimović.

Projektom je planirano utopljavanje zgrade i ugradnja termo-izolacione fasade, zamjena vanjske i unutrašnje stolarije, te sanacija limenih dijelova krovova na domu i obdaništu.
Radove finansira Evropska komanda američkih snaga (US EUCOM), preko svog Ureda za saradnju u oblasti odbrane pri ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH, sredstvima u iznosu od 400.000 dolara.

Inicijativu je pokrenula Općina Stari Grad koja je krajem prošle godine uputila Američkoj ambasadi prijedlog za sanaciju Zavoda “Mjedenica”, sa predmjerom radova, a dogovor je finaliziran početkom jula, kada je Općina dobila obavijest da će US EUCOM finansirati radove.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala