Odluka na današnjoj sjednici
Vlada KS imenovala uprave javnih ustanova iz oblasti zdravstva
FOTO: Arhiva
Vlada KS imenovala uprave javnih ustanova iz oblasti zdravstva

 

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika i članova upravnih odbora javnih ustanova iz oblasti zdravstva.

Nakon što je razriješila članove upravnih odbora Vlada je imenovala nove UO i to: u JU „Apoteke Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Edo Hasanbegović, a članovi su Izeta Kečo, Mehmed Bašagić, Mirsad Šabaredžović i Emir Zlatar; u JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO imenovan je Haso Sefo, a članovi su Selma Lučkin, Vedad Kulenović, Alija Drnda i Enes Šačić; u JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO je imenovana Amra Bešlagić, a članovi UO su Dževad Begić, Meliha Pozderac-Memija, Mirela Pleho i Fadil Hubijar; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Fatima Grabovica, a članice su Naima Lokmić, Melina Latić-Dautović, Enra Mehmedika-Suljić i Jasmina Muratagić-Kučanović; u JU „Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovana Elma Ibrahimpašić, a članovi su Saveta Zvizdić, Merima Pašić, Amira Srna i Safet Omerspahić; u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO je imenovan Samir Suljagić, a članovi su Nermina Iblizović, Enver Pašić, Salko Pašović i Sabina Backović.

Također, u JU „ Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Semin Bećirbegović, a članovi su Džana Šačić, Jakuf Subašić, Muvedeta Butmir i Dženan Selimbegović; u JU „Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO imenovana je Zadinka Pašić, a članovi su Sabina Sadović, Fatima Kožljak, Nedim Ahmetović i Aida Behram; u JU „Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Lejla Agić, a članovi UO su Đana Lončarica, Aziz Šukalo, Elvira Džambasović i Emina Kasumagić-Halilović; u JU „Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu“ za predsjednicu je imenovana Almira Lujinović, a članovi su Almina Jusić, Safet Bibić, Sedija Bajrović i Elmina Bandić; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu uposlenika MUP-a Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Esad Taljanović, a članice su Amra Puhalović, Merima Šehić, Atifa Hamzić i Ismail Sarić.

Sjednica Vlade bit će nastavljena sutra u 9.00 sati, saopćeno je iz Press službe KS.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala