"Avazovo" pisanje UO večeras i definitivno potvrdio
Seka Izetbegović imenovana za direktoricu Opće bolnice

 

Kao što je "Dnevni avaz" već i pisao, Sebija Seka Izetbegović imenovana je za direktoricu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Upravni odbor ove zdravstvene institucije, na večeras održanoj sjednici iza zatvorenih vrata, donio je ovu očekivanu odluku.

 

Imenovanje supruge aktuelnog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetebgovića, na funkciju koju je više nego uspješno 21 godinu obavljao dr. Bakir Nakaš, obavljeno je po direktivi SDA koja se pobrinula prvo da imenuje ekspresno svoje članove Upravnog odbora, a potom i brzinom svjetlosti sa pozicije prvog čovjeka Opće bolnice ukloni Nakaša.

 

Tako je SDA, načinila još jedan korak u nizu ovladavanja zdravstvenim sistemom KS, čiji je budžet 360 miliona KM. Na ovo je ukazao i sam dr. Nakaš kazavši da se minder politikom od zdravstvenog sistema pokušava napraviti porodični biznis.

 

Ispred bolnice, dok je trajala sjednica UO, okupilo se dvadesetak građana u znak podrške dr. Bakiru Nakašu.

 

Podsjećanja radi, za mjesto direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" bila su četiri kandidata i to predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva u FBiH Abud Sarić, direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a Sebija Izetbegović, dosadašnji direktor Opće bolnice Bakir Nakaš i specijalista internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici Dragan Stevanović. Na čelu UO Opće bolnice je SDA-ov kadrovik i policajac, Halid Ganija.

 

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala