Ko će u naredne četiri godine voditi Grad Sarajevo
Kandidati SDP-a i SBB-a: Igor Kamočaji, Tatjana Ljujić-Mijatović, Fuad Čibukčić i Edina Latif
Kamočaji, Ljujić-Mijatović, Čibukčić i Latif
FOTO: Redakcija
Kandidati SDP-a i SBB-a: Igor Kamočaji, Tatjana Ljujić-Mijatović, Fuad Čibukčić i Edina Latif

 

 

Sarajevo bi na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća trebalo dobiti novo rukovodstvo Grada. Dvadeset i osam vijećnika, tajnim glasanjem birat će gradonačelnika, dva dogradonačelnika, predsjedavajućeg Gradskog vijeća i njegova dva zamjenika.  

Političke stranke okupljene oko SDA predložile su dva kandidata za gradonačelnika, Naša stranka Jakoba Fincija, a SDU Stjepana Kljujića.

Kako "Avaz" saznaje, SDP će na sutrašnjoj sjednici za gradonačelnika predložiti Igora Kamočajia, inače nekadašnjeg dogradonačelnika Sarajeva. SBB BiH će na mjesto jednog od dva dogradonačelnika predložiti Fuada Čibukčića iz reda Bošnjaka, izvršnog sekretara Predsjedništva SBB BiH i jednog od direktora "Siemensa" u BiH.

Za predsjedavajućeg Gradskog vijeća SBB BiH će iz reda ostalih predložiti poznatu novinarku i vijećnicu Gradskog vijeća Edinu Latif, a SDP će za jednog od potpredsjednika GV vjerovatno ponuditi ime prof. dr. Tatjane Ljujić-Mijatović, ratnog člana Predsjedništva RBiH i poznatog političkog i univerzitetskog radnika.

Mjesto drugog dogradonačelnika i poziciju dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća SDP će ponuditi Našoj stranci. Hoće li ta stranka prihvatiti ovu ponudu ili će ostati u čvrstom zagrljaju sa SDA znat će se na samoj sjednici.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala