Kanton uplatio novac gotovo svim općinskim službama
Do kraja sedmice dječiji doplatci i porodiljske naknade
Sredstva su već doznačena Općini Novo Sarajevo
FOTO: Avaz
Do kraja sedmice dječiji doplatci i porodiljske naknade


Isplata dječijeg doplatka koji je u nekim općinama kasnio i nekoliko mjeseci, trebala bi početi od sutra, jer je iz Kantona izvršena uplata za osam od devet općina. U toku ove sedmice, kako nam je rečeno u općinskim službama, mjesečnu naknadu trebale bi dobiti i porodilje. Preostala je jedino Općina Centar, na čiji bi račun novac trebao leći danas.

- Imamo informaciju da je drugim općinama novac već proslijeđen, a na naš račun očekujemo uplatu u toku dana, tako da će tokom sedmice biti raspoređen korisnicima - kazali su iz Općine.

Minimalan iznos dječijeg doplatka već od danas mogu očekivati korisnici s područja općine Novo Sarajevo, jer je uplata izvršena jučer.

- Dječiji doplaci su kasnili mjesec jer našoj službi nisu bila uplaćena sredstva iz Kantona. Nadamo se da se ovakve situacije više neće ponavljati, jer korisnici stalno zovu i nas kritikuju - kazali su iz Službe za finansije Općine Novo Sarajevo.

Novac za dječiji doplatak i porodiljske naknade ulaćen je i općinama Novi Grad i Ilidža, tako da i njihovi korisnici svakog časa mogu očekivati poštara na kućnim vratima.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala