PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Crnogorski amandmani na rezoluciju su perfidan trik da se Srbiji zapuše usta

Znam kolika je sila koja prijeti i koliko su snažni i da ćemo dati sve od sebe, rekao je Vučić

Vučić: Sigurno je da ćemo da se borimo. Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Z. K.

19.5.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su amandmani koje je Crna Gora podnijela na rezoluciju o genocidu u Srebrenici odvratna igra i perfidan trik, pišu "Vijesti.me".

Savjest čista

Vučić je gostujući na TV Pink rekao da će se u ponedjeljak sastati sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom u hramu Svetog Save i razgovarati o rezoluciji o Srebrenici.

- Ono što je sigurno je da ćemo da se borimo. To vam garantujem. Znam kolika je sila koja prijeti i koliko su snažni i da ćemo dati sve od sebe - rekao je Vučić.

Dodao je da će mu savjest biti čista. On je naveo da postoje regionalne platforme koje žele da ruše Srbiju, te da je ponosan kada je u negativnom kontekstu na njihovim naslovnim stranama.

- "Vijesti“ su antisrpski medij, ja sam ponosan kada sam negativno predstavljen na njihovim naslovnim stranama. Oni kažu umjerena doza agresivnosti. A, ja sam rekao da se ne miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Ambasadori im se miješaju u to ko će im biti u vladi. Mi poštujemo susjede i međunarodno pravo, (ali) ne mogu uvijek da razumijem sve - rekao je Vučić.

Govoreći o amandmanima Crne Gore na rezoluciji, Vučić smatra da je time trebalo da se Srbiji “zapuše usta”.

- Neko lupetanje o jedinstvu različitosti je jedan, a drugi je da postoji individualnu odgovornost. Pa zašta će vam onda rezolucija jer individualnu krivičnu odgovornost imamo. Pa šta to radite? Riječ je o triku.

Sve će se znati u četvrtak

Pogledajte tu dozu bezbobzirnosti njihovih medija da se Srbija iživljava na Crnoj Gori. Mi smo ti koji vršimo agresiju u regionu, to je ludački inverzno ponašanje, te laži… U četvrtak uvečer ćemo znati ko su nam prijatelji u svijetu, pokazat ćemo na svakom mjestu ko ne bude glasao su nam prijatelji, za ostale ćemo dobro znati da nam nisu prijatelji - rekao je Vučić.

Naveo je da nijednim rezultatom neće biti sretan ali će biti “ponosan na našu borbu”.

- Uvjeren sam da će građani Srbije biti ponosni - dodao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.