BIVŠI VLASNIK AGROKORA

Nakon što je najavio borbu za poziciju premijera Hrvatske: Istraživanja javnog mnijenja pokazala popularnost Todorića

Takvi rezultati jasno pokazuju da je građanima dosta Plenkovićeve korumpirane klike i žude za promjenama i novim licima na političkoj sceni, rekao je

Ivica Todorić. Marko Prpić / Pixsell

S. S.

22.12.2023

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je borbu za poziciju premijera Hrvatske.

Istakao je da su provedena nezavisna istraživanja javnog mnijenja o popularnosti Ivice Todorića i njegove stranke za koju je najavljeno da će biti osnovana početkom naredne godine.

- Iako stranka još nije registrirana, i s obzirom da još nisam predstavio njen plan i program, ankete su pokazale izvrstan rejting i Ivice Todorića lično i njegove političke stranke u osnivanju. Kada bi danas bili parlamentarni izbori, politička stranka Ivice Todorića prema nezavisnim istraživanjima dobila bi sedam do devet posto glasova građanki i građana Republike Hrvatske - navodi Todorić u svom saopćenju.

- Takvi rezultati jasno pokazuju da je građanima dosta Plenkovićeve korumpirane klike i žude za promjenama i novim licima na političkoj sceni - dodaje.

Todorić napominje i da nakon registracije stranke te predstavljanja tima i programa očekuje značajan rast rejtinga, a nakon kampanje i najveći broj glasova na parlamentarnim izborima, kao i povjerenje građana za sastavljanje nove Vlade koja će transformirati Hrvatsku u regionalnu ekonomsku silu i u potpunosti iskorijeniti kriminal i korupciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.