ZLATNA MLADEŽ

Portparol Kremlja brani kćerku koja je živjela u stanu vrijednom 1,8 miliona eura: Bilo joj je teško u Parizu

Dugo je godina živjela u Parizu, a često su je optuživali da rasipa očev novac

Lisa Peskova školovala se u Rusiji i Francuskoj. Twitter

Z. K.

18.11.2023

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otac je brojnih potomaka, trojice sinova i dvije kćerke iz tri braka. Njegova najpoznatija nasljednica je najstarija kćerka Lisa.

Lisa Peskova školovala se u Rusiji i Francuskoj te se, tvrde u Rusiji, nikada nije hvalila svojom porodičnom situacijom ili utjecajnim položajem svoga oca. 

Dugo je godina živjela u Parizu, a često su je optuživali da rasipa očev novac. Važila je za jednu od tipičnih predstavnica zlatne mladeži, kojoj je, kao i njenim rođacima, u životu sve išlo glatko.

No, prije nekoliko dana, Dmitrij Peskov opovrgnuo je te glasine i rekao koliko je njegovoj kćerki „teško“.

- Ona nikada nije bila jako velika djevojka. Imala je jako težak život, teško školovanje. Studirala je ne samo u Rusiji, već i u Francuskoj. Tamo je živjela jako loše, u spartanskim uvjetima - rekao je Peskov.

Prema njegovim riječima, Lisa je u svome mladom životu morala prevladati mnoge poteškoće.

- Jedno je kad ste jako veliki, udebljate se jer nemate čemu težiti. Druga je stvar kada svaki dan morate prevladati neke probleme gdje možete jeftinije unajmiti stan, kako možete uštedjeti novac, hoćete li se na kraju mjeseca moći priuštiti nove traperice, i tako dalje.

Bila su tada druga vremena, ali sve se odvijalo u vrlo, vrlo spartanskim uvjetima. Lisa je provela puno vremena tražeći samu sebe. Hvala Bogu, sada je sve u redu. Postala je pravedna karijeristica - rekao je Peskov u intervjuu na YouTube kanalu „MGIMO 360“.

Međutim, zaboravio je spomenuti da je Lisa u Parizu živjela u stanu od 180 kvadrata, koji vrijedi 1,8 miliona eura. Lisa se tako prije nekoliko godina vratila u Moskvu nakon što je stekla diplomu MGIMOa.

- Sada puno radim i zarađujem, učestvujem u raznim projektima. Nisam putovala po Evropi od februara 2022. - rekla je jednom prigodom mlada nasljednica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.