BIZNISMEN

Ivica Todorić najavio tužbu protiv Plenkovića i otkrio da li ulazi u politiku

Sve je gotovo i ja bih htio reći sljedeće - ovo je politički montirana optužnica i politički montiran proces, rekao je

Entoni Blinken. Nova TV

S. S.

30.3.2023

Tužilaštvu Republike Hrvatske preostaje žalba na odluku suda. S obzirom na novac potrošen iz državnog budžeta na finansiranje vještačenja, očekivala se i reakcija Vlade RH na ovakav razvoj događaja u slučaju Agrokor.

Ivica Todorić u srijedu ujutro rekao je da slavi u sebi, a svoja razmišljanja i planove podijelio je u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV.

- Sve je gotovo i ja bih htio reći sljedeće - ovo je politički montirana optužnica i politički montiran proces. Na samom početku tih događanja, montaža, konstrukcija i laži ja sam rekao na koji način očekujem da će to sve završiti, i to se danas i dogodilo - rekao je Todorić.

Nije bilo osnove

- Nije pala optužnica danas. Nisu pale laži danas, one su pale jer nikakve osnove za to nisu imali - dodao je.

- Sve je gotovo. Ova optužnica je pala, ona praktički ne postoji, oni formalno imaju pravo na žalbu, ali unutra je takva dokumentacija i takve činjenice i dokazi da oni nemaju nikakve šanse da dobiju - uvjeren je Todorić.

Uvjeren je da će ''oni pokušavati nešto", ali misli da "neće biti više nikad ništa".

- S obzirom na to da sam iz Londona poslan ovamo, za svaku optužnicu i svaku radnju protiv mene se mora dobiti odobrenje Londona. Ako padne danas vještački nalaz, pada i optužnica. Oni mogu pokušati opet nešto podizati, a to su i prije šest godina. Zašto nisu u šest godina nešto našli Ivici Todoriću?, rekao je Todorić i najavio tužbu protiv premijera Andreja Plenkovića.

Najavljuje tužbu protiv premijera Hrvatske, Martine Dalić i grupe Borg.

- Meni je u završnoj fazi priprema dokumentacije, mislim da ću iduće sedmice znati tačan datum kad ću predati privatnu tužbu protiv Plenkovića, Dalićke i cijele grupe Borg na engleski viši sud - kazao je Todorić.

Prijavio glavnu tužiteljicu

- Ja sam ovdje prijavio glavnu državnu tužiteljicu Sani Ljubičić i zamjenike koji su radili na predmetu - rekao je. "Pao je proces, ali ovo bi trebao biti tektonski događaj u tužilaštvu i hrvatskom pravosuđu, da se stvari jednom promijene - navodi Todorić.

- Ja mislim da je jedino odgovorna Zlata Hrvoj Šipek. Ona ima veliku moć kao glavni tužilac, ali ima i velike obaveze. Pod njezinim je nalogom otvorena optužnica, ona je na konferenciji za medije rekla, kad je povukla optužnicu, da će ponovno dati optužnicu i da će to voditi Sani Ljubičić - objasnio je.

O privatnoj tužbi protiv premijera Hrvatske navodi kako se radi o politički montiranom procesu te da za sve "bitne i dodatne poteze Šipek ide k premijeru i pita ga".

- Ja ispočetka nisam razumio zašto se događa to što se događa. Mislio sam da je to nekakav globalni interes velikih sila i da oni žele Rusiju spojiti s Evropskom unijom u jednu novu uniju i da se radi toga sve to počelo događati - rekao je Todorić.

O ulasku u politiku

- Kad sam na kraju vidio što je i gdje smo, Plenković je ovdje bio poslan i dobio je naloge što i kako treba - dodao je.

O ulasku u politiku kaže kako nije istina da je to najavio u srijedu.

- Kad sam došao iz Londona, izašao sam iz svoje kuće pred medije i rekao sam da idem u politiku. Poslije sam bio pitan i potvrdio sam da idem u politiku. Mislim to najozbiljnije, ja se četiri godine pripremam, radio sam i ankete s pitanjem koga bi građani podržali, potukao sam Plenkovića do nogu - rekao je Todorić.

- Imam veliku podršku građana Hrvatske, to mi je argument. Sam sam u stanju srušiti HDZ i to sam siguran da sam u stanju. Meni se nije ništa vjerovalo, ali na kraju se uvijek tako završilo. Ja nisam protiv HDZ-a i tih ljudi, ja sam protiv klike u HDZ-u koja radi protiv zakona - zaključio je Todorić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.