DOČEK NOVE GODINE

Hitna medicinska služba u Zagrebu najviše inetrvenirala zbog alkohola

Vozač motocikla je prevezen u KBC Zagreb, a pijani vozač koji je skrivio nesreću prošao je bez povreda

Hitna pomoć Zagreba. Davorin Višnjić / Pixsell

A. O.

1.1.2023

Hitna medicinska služba na novogodišnju noć u Zagrebu imala je povećan broj intervencija, većinom zbog alkohola, doznaje se u nedjelju u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba u kojem pohvaljuju odgovorno ponašanje građana na organiziranom dočeku.

- Samo tri manje intervencije imale su ekipe Hitne na Trgu gdje se okupilo desetak tisuća ljudi na organiziranom dočeku Nove godine - rekao je Hini voditelj smjene Jozo Brkić. 

Lakše intervencije

- Sve tri intervencije bile su lakše i niko nije prevožen u bolnicu. To je ohrabrujuće i nadamo se da će taj trend i ostati - dodao je Brkić.

Općenito u Zagrebu protekle su noći ekipe Hitne imale velik broj intervencija, što je uobičajeno na ispraćaju stare i dočeku Nove godine. 


Pirotehnička sredstva

Najviše je intervencija bilo zbog pretjerane konzumacije alkohola, ali primjetan je i trend smanjena upotrebe pirotehničkih sredstava.

Dogodila se i jedna saobraćajna nesreća na Sisačkoj cesti pored Botinca u kojoj je pijani vozač osobnog automobila naletio na motociklista. Vozač motocikla je prevezen u KBC Zagreb, a pijani vozač koji je skrivio nesreću prošao je bez povreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.