USPJEŠNA AKCIJA

Spasioci sa Žabljaka evakuisali 18 zarobljenih turista

Veliko nevrijeme i ljetne gume na automobilima onemogućili su ih da savladaju prevoj, pa su ostali u nametima novog snijega na putu prema selu Mala Crna Gora

E. Ć. / AntenaM

23.4.2022

Akcija spašavanja sa Žabljaka. Facebook

Služba zaštite i spašavanja sa Žabljaka jutros oko tri sata dobila je dojavu o zarobljenim i iscrpljenim turistima iz Španije i Poljske na prevoju Štuoc.

Kako navode iz Službe zaštite i spašavanja sa Žabljaka, veliko nevrijeme i ljetne gume na automobilima onemogućili su ih da savladaju prevoj, pa su ostali u nametima novog snijega na putu prema selu Mala Crna Gora.

- Odmah smo nas trojica krenuli terenskim vozilom prema Štuocu, ponijevši sa sobom lopate za uklanjanje snijega i sajle za vuču. Probili smo namete preko najviše kote puta i stigli kod planinarskog doma do tri putnička i jednog kombi vozila. 

Ljudi su bili vidno umorni pa i uznemireni. Nijesu mogli pokrenuti vozila, a rezultat nije dala ni naša namjera da ih vučemo preko nameta. Zajednička odluka bila je da se vrate u Plužine i zamolili da ih pratimo. Išli smo u koloni. Sljedeći maler bilo je pucanje gume na jednom od njihovih automobila u kanjonu Sušice. 

Pomogli smo im da promijene gumu, nastavili dalje i u Plužinama se sa osmjesima rastali oko 7,30 sati - ispričao je Anteni M načelnik Službe zaštite i spašavanja sa Žabljaka Drago Popović, uz Mladena Novovića i Ranka Šibalića, koji je juče evakuisao bolesnika sa Sinjajevine, učesnik ove akcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.