RASTU TENZIJE

Kolona tenkova Vojske Srbije na putu ka Jarinju?

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kolone tenkova koja je, prema za sada nepotvrđenim informacijama, krenula iz Raške ka administrativnoj liniji sa Kosovom i prijelazu Jarinje

Fotografije objavljene na Facebooku. Facebook

A. Ka. / BNTV

25.9.2021

Vojska Srbije premješta tenkove i oni su viđeni na putu od garnizona Raška ka administrativnoj liniji.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kolone tenkova koja je, prema za sada nepotvrđenim informacijama, krenula iz Raške ka administrativnoj liniji sa Kosovom i prijelazu Jarinje. U pitanju su navodno modernizovani tenkovi T-72 MS opremljeni novom optikom i najsavremenijom borbenom opremom koji su dio ruske vojne donacije Srbiji.

Prethodno su dva srbijsnka "miga 29" u dva navrata nadlijetali Jarinje što je burno pozdravljeno od Srbijanaca koji su u znak protesta zbog uvođenja reciprociteta za registarske tablice i prisustva specijalnih jedinica Rosu na sjeveru Kosova blokirali taj prijelaz.


Modernizovani tenkovi T-72 MS. Facebook

Vazdušnim prostorom iznad Jarinja jučee su patrolirali i helikopteri Vojske Srbije "Mi-35" što su okupljeni Srbijanci također glasno pozdravili.

Jedinice Vojske Srbije u garnizonima Raška i Novi Pazar nalaze se već danima u povišenoj borbenoj gotovosti jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi progon srbijanskog naroda na Kosovu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova sa svojim jedinicama i Vojska Srbije spremni da odgovore na svaku eskalaciju, ali i da će učiniti sve da do nikakvih sukoba ne dođe i da sve bude mirno.

Vulin je naglasio da naoružane jedinice Prištine moraju da se povuku sa sjevera Kosova i Metohije.

Informacija objavljena i na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.