PODGORICA

Optuženi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori proglašeni krivim

Osuđeni na ukupno skoro 69 godina i sedam mjeseci zatvora

Mandić, Knežević i Čađenović. Savo Prelević

Antena.me

9.5.2019

Vijeće sutkinje Suzane Mugoše danas je u Višem sudu u Podgorici izreklo prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016., prenosi Antena M.

Sutkinja Suzana Mugoša saopćila je da su svi optuženi krivi.

- Svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određen zadatak i ulogu, a u djelovanju kriminalne organizacije postoji spremnost za primjenu nasilja i zastrašivanja, pri čemu su svi uračunljivi i svjesni svoga djela htjeli njegovo izvršenje i znali da je njihovo djelo protupravno -  saopćila je Mugoša.

Podsjećamo, pod optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srbijanski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević. 

Optuženi su i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i vozač tog političkog saveza Mihailo Čađenović.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vođen je posebno.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, na kraju iznošenja završnih riječi 28. marta, zatražio je da se Šišmakov i Popov kazne maksimalnom kaznom zatvora.

On je za Kneževića predložio blažu, a za Mandića i Čađenovića strožije kazne.

Advokati optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora zatražili su oslobađajuće presuda za svoje branjenike.

Oni su kazali da su materijalni dokazi suprotni sa izjavom svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

Dikić osuđen na osam godina zatvora

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.