REGION

Zbog odrona ne radi voz na liniji Podgorica - Kolašin

vijesti.me

3.2.2018

Željeznički saobraćaj na relaciji Podgorica - Kolašin prekinut je jutros oko šest ujutro zbog odrona u mjestu Trebješica, pišu vijesti.me. Saobraćaj bi trebao biti uspostavljen do kraja dana, a sve ekipe su na terenu i rade na rješavanju ovog problema, navode iz ŽP-a CG (Željezničkog prevoza Crne Gore).

Kako su saopćili iz ŽP-a CG, na prugu se odronilo sedam kubnih metara zemlje, kamenja i ostalog materijala. Zbog toga međunarodni voz iz Beograda i lokalni iz Bijelog Polja zaustavljeni su u Kolašinu.

Odmah nakon odrona, ekipe za održavanje željezničke infrastrukture su pristupile otklanjanju materijala. Odron je izazvalo nevrijeme, koje je zahvatilo cijelu državu, to jest, jak orkanski vjetar i kiša. Autobusom Željezničkog prijevoza, putnici iz lokalnog voza iz Bara su prevezeni do Kolašina. Autobusi su već u Kolašinu preuzeli i putnike međunarodnog voza iz Beograda, odnosno lokalnog iz Bijelog Polja i oni su na putu prema Podgorici i Baru - kazala je Amina Murić iz ŽP-a CG. 

Organiziran autobuski prijevoz 

Murić je kazala Radiju Crne Gore da je za te putnike osiguran autobuski prijevoz. 

- Za putnike koji su jutros krenuli iz Bara angažiran je autobuski prijevoz iz Podgorice do Kolašina. Također, dva autobusa su stigla u Kolašin koji su preuzeli putnike iz međunarodnog i lokalnog voza - saopćila je Murić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.