REGION

Psiholog Radomir Čolaković uvjeren: Marjanović će brzo propjevati u zatvoru!

Avaz.ba

22.9.2017

Zoran Marjanović je neprekidno isticao da je ljubav između njega i Jelene velika, ali poslije njene smrti nimalo nije tugovao, već se dotjerivao i pripremao za javne nastupe, na kojima je o njoj govorio kao da je najobičnija stvar! 

U sudskoj praksi se pokazalo da su hladnokrvne osobe, koje poslije gubitka bliske osobe stavljaju sebe u prvi plan, zapravo narcisoidne osobe, koje najviše vole sebe! Ovo tvrdi dr. Radomir Čolaković, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

On je na osnovu do sada objavljenih tekstova i izjava osumnjičenog supruga ubijene pjevačice Jelene Krsmanović napravio profil njegove ličnosti. On kaže da je za proteklih 17 mjeseci na osnovu njegovog ponašanja i izjava, koje su često bile konfuzne, zaključio da je od ženinog ubistva napravio marketing!

- Zasad može da se kaže da se radi o čovjeku koji se za javni nastup dobro maskira. Što se više kune, on postaje sve sumnjiviji. Potrebno je samo stisnuti jedno dugme i da se cijeli skandal objelodani! Po mom mišljenju, on će u izolaciji brzo da procvrkuće. Njegovu samouvjerenost može da slomi samo istraga i boravak u Centralnom zatvoru u Beogradu - smatra dr. Čolaković.

On navodi da Zoranovi iskazi o savršenom odnosu između njega i supruge zapravo upućuju da nešto nije bilo u redu.

- Nevjerovatna je njegova facijalna ekspresija! Na njegovom licu se ne ispoljava tuga. Umjesto faze tugovanja za ženom, on se potpuno posvetio dotjerivanju, oblačenju, pripremama za TV-nastupe. Kod njega je to poslije smrti supruge postao stil življenja. Patološki je vezan za oca i u suštini je veoma krhka osoba. Dovoljno je da se odvoji od te podrške i da progovori - kaže psiholog.

Potreba da se prenaglašava savršen odnos, prema njegovim riječima, uglavnom krije nešto što je daleko od savršenog.

- Ljudi se služe glumom i lažnim predstavljanjem kada hoće da sakriju neki trag. Međutim, u praksi je veoma rijetko da ubice ostanu neotkrivene. Samo je u filmu „Psiho” glumac odlično odigrao ludaka. Nevjerovatno je da njegov otac izlazi nasmiješen poslije posjete u zatvoru, dok njegovom sinu prijeti 40 godina zatvora - ističe dr. Čolaković.

On kaže da su mogući razni obrti, ali da sve ukazuje da je riječ o školskom primjeru narcisoidne ličnosti, koju su inspektori pustili da se lagano krčka da bi uspješno riješili slučaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.