LIČNOST DANA

Ademir Zurapović: Velika čast

Rođeni Tuzlak ponovo će suditi na Olimpijskim igrama

Zurapović: Dijelio pravdu na finalu Igara u Tokiju. Facebook

7.3.2024

Ovih dana je lijepo biti Bosanac i Hercegovac. Naravno, zbog naših uspješnih sportista i sportskih radnika koji na najbolji način predstavljaju našu domovinu u bijelom svijetu.

Edin Džeko to radi godinama, a u pomoć su mu pristigli Džanan Musa, Lana Pudar, Elvedina Muzaferija, Lejla Njemčević, sjajni karatisti, tekvondoisti...

Tu su i naši genijalci s pištaljkom. Braća Konjičanin, Amar i Dino, sudili su na minulom Evropskom prvenstvu za rukometaše. Arijana Jašarević-Vojić je redovno delegatkinja na velikim rukometnim takmičenjima. Irfan Peljto ispisuje historiju bh. fudbala, a s velikim uspjesima nastavio je i Ademir Zurapović.

Našem najboljem košarkaškom sudiji ukazano je veliko povjerenje – dijelit će pravdu na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta. Zurapović ima ogromno internacionalno iskustvo. On je na Igrama u Tokiju 2021. sudio veliko finale između SAD i Francuske.

Bio je sudija i finala Eurobasketa 2022., dijelio je pravdu na meču za bronzu Svjetskog prvenstva 2019. godine, kao i na Mundobasketu prošle godine. Karijera Ademira Zurapovića traje već 29 godina, a rođeni Tuzlak FIBA sudija je od 1995. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.