LIČNOST DANA

Mateo Musa: Sramota fudbala

Krivac što je derbi u Banjoj Luci tema ismijavanja u regionu

Mateo Musa. NSBiH

20.10.2023

Fudbalska utakmica banjalučkog Borca i Sarajeva podigla je mnoge obrve, ali ni zbog koga više nego zbog veoma upitnih odluka glavnog sudije Matea Muse, kao i njegovih pomoćnika Hasana Nanića i Gorana Ilinčića.

Tokom čitavog toka utakmice Musa je bio posebno „lak na obaraču“ kada je u pitanju bilo davanje žutih kartona gostujućim fudbalerima, pa su gosti utakmicu završili sa šest. Utakmica je okončana s omjerom 14-31 u dosuđenim faulovima, koji je nepoznanica za derbi u bilo kojoj malo uređenijoj ligi evropskog ili svjetskog fudbala.

Kao šlag na tortu i trešnjica na vrhu došao je pogodak duboko u sudijskoj nadoknadi utakmice. Prvobitno je sudija Musa produžio susret sedam minuta, zbog samo njemu poznatih razloga, a onda se desio i kobni trenutak u petoj minuti nadoknade kada je Zoran Kvržić, fudbaler Borca, iz ofsajda koji bi i laiku bio očit, postigao gol za izjednačenje i spas svoje ekipe.

Musin pomoćnik Goran Ilinčić, koji se nalazio u liniji s igračima, odlučio je ne podići svoju zastavicu i okrenuti glavu na apsurdnu situaciju u šesnaestercu Sarajeva.

Bravo, Musa i kolege, činite bh. fudbal i njegove ljubitelje zaista ponosnima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.