LIČNOST DANA

Edin Cocalić: Junak iz sjene

Postigao lijep gol za pobjedu Željezničara protiv Igmana

Cocalić: Sjajno se snašao. FK ŽELJEZNIČAR

1.9.2023

Željezničar je napadao protiv Igmana, uputio je 15 šuteva prema golu gostiju iz Konjica, ali do pogotka nije mogao, sve dok iz sjene nije uskočio junak „Plavih“ – Edin Cocalić.

Iskusni defanzivac priključio se napadu svog tima tokom jednog prekida, a nakon što mu je Sulejman Krpić lijepo vratio loptu, Cocalić je, u maniru najboljih napadača, raspalio po njoj i „skinuo paučinu“ iz samih rašlji Igmanovog gola u 86. minuti za 1:0.

Uslijedila je erupcija oduševljenja na Grbavici, koja je, iako se zaostala utakmica 1. kola igrala u srijedu, bila skoro puna, što je oduševilo igrače i trenera Nermina Bašića, koji o tome govorio nakon utakmice.

- Danas je srijeda, a mislim da je 9.000 bilo na stadionu. To je Željo – rekao je Bašić poslije susreta. A Cocalić je još jednom osvojio srca navijača „Plavih“.

Edin Cocalić rođen je 5. decembra 1987. godine u Višegradu. Dijete je Željezničara. Nakon što je prošao omladinski pogon, za prvi tim „Plavih“ igrao je od 2006. do 2009. godine. Potom je nastupao za Panionis, Makabi Haifu, Mehelen, Akišarspor, Altaj, Panetolikos, a u januaru 2022. vratio se „kući“ i tamo gdje je sve počelo – u Željezničar. Za reprezentaciju BiH sakupio je deset nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.