LIČNOST DANA

Azra Miletić: Nije odustala

Nakon sedam godina sudskog procesa oslobodio je Općinski sud u Sarajevu

Miletić: Okončana trakavica duga sedam godina. avaz

Piše: M. Aš.

29.12.2021

Nakon sedam godina sudskog procesa Općinski sud u Sarajevu sutkinju Suda BiH Azru Miletić pravomoćno je oslobodio optužbi za primanje dara i kršenje zakona od sudije od 2014. do 2015. godine.

Ova informacija je onako, skoro nezapaženo prošla u medijima. No, iza nje se krije sedam godina mukotrpne borbe sutkinje Miletić i njenih advokata da dokažu njenu nevinost i da speru ljagu s imena žene koja je u Sudu BiH važila za pravog profesionalca.

Jer, da se razumijemo, sutkinja Miletić je osuđena odmah nakon hapšenja, prema navodima tadašnje predsjednice Suda Meddžide Kreso, da čiste redove od korumpiranih, ne računajući da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ali tada to Kreso nije zanimalo.

Svi kome je Miletić smetala jedva su dočekali njeno hapšenje i suspenziju.

I sedam godina kasnije Sud je rekao svoje. Miletić je pravomoćno oslobođena. Međutim, šta će to sada značiti za ženu koju je sistem pokušao ukloniti samo zato što nikome nije davala pardona, to je sada pitanje. Ni čelnicima Suda, a najmanje kriminalcima.

Miletić je optužena jer je neki njen poznanik, koji je dobio status zaštićenog svjedoka, rekao da joj je nudio mito da bi bila donesena povoljnija presuda. Niti je povoljnije presude bilo, niti je Miletić uzela novac. I tek nakon sedam godina to je utvrđeno. Pravda je spora, ali dostižna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.