Izbori 2012
SDP BiH Ilidža: SDA lakovjernim dijeli placeve u vodozaštitnoj zoni
FOTO: Avaz
SDP BiH Ilidža: SDA lakovjernim dijeli placeve u vodozaštitnoj zoni

Iz straha od gubitka vlasti, koji i sama nazire, SDA je spremna da se služi svim metodama da dobije glasove birača, ne mareći na zakon i elementarna ljudska prava. Tako su usmeno odobrili parcelizaciju zemljišta u Poligonskoj ulici, građanima koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

SDP Ilidža upozorava građane da usmeno odobravanje parcelizacije građevinskog zemljišta za izgradnju porodičnih kuća ne znači ništa, jer poslije izbora imat će problema sa inspekcijom i na tim mjestima ne mogu graditi. Stanovnici Poligonske ulice već su počeli sa svađama oko davanja lažne nade za nedozvoljenu izgradnju kuća, jer SDA im nudi nešto što je nezakonito, ne bi li na prevaru dobila koji glas.

Strahujući od gubitka vlasti SDA namjerno obmanjuje građane da mogu graditi na zemljištu, sa kojeg su prije dvije godine, iseljeni Romi, a morali su se iseliti jer je to vodozaštitna zona “Crna Rijeka,” u kojoj je zabranjena gradnja bilo kakvih objekata.

SDP Ilidža osuđuje krajnje nemoralnu manipulaciju SDA kojom ucjenjuju ljude bez krova nad glavom da im daju svoj glas, a uz to krše pravila poštene predizborne kampanje i zahtijevamo od Centralne izborne komisije BiH da istraži slučaj i manipulatore sankcioniše.

Najnovije iz - Izbori 2012

No documents found.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala