Ministar Osmić razgovarao sa Skotom Milerom
Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini i aktiviranje MAP-a
FOTO: Ministarstvo odbrane BiH
Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini i aktiviranje MAP-a

 

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić primio je danas vojnog atašea SAD-a pukovnika Skota Milera s kojim je razgovarao o realizaciji aktivnosti i projekata na kojima zajedno rade Ministarstvo odbrane BiH i Ambasada SAD-a u BiH i koje podržava Vlada SAD-a.

Razgovarano je i o bilateralnoj odbrambenoj saradnji i stepenu njene realizacije u ovoj godini, kao i o mogućim pravcima njenog unapređenja i usmjerenja na važne aktivnosti i događaje koji se planiraju u 2013.

Osmić je goste upoznao o trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane BiH, s težištem na ispunjavanju uslova za pristup BiH MAP-u i u vezi s tim iznio očekivanja da u skorije vrijeme može doći do konačnog dogovora o perspektivnoj nepokretnoj vojnoj imovini i početka aktiviranja Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO.

Kao posebno značajano istakao je i opredjeljenje Ministarstva odbrane BiH da probleme statusnih pitanja svojih pripadnika i pripadnika OSBiH rješava dogovorom s relevantnim državnim i entiteskim institucijama, a što je pukovnik Miler pozdravio i Osmiću predložio da takvih dogovora bude više.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala