Još se skuplja novac za boračke naknade
U ponedjeljak isplata šehidskih penzija
Halilović: To je sramno
FOTO: Arhiva
U ponedjeljak isplata šehidskih penzija


Novac za isplatu šehidskih penzija i naknada za ratne vojne invalide na račune banaka bit će uplaćen tek u ponedjeljak, saznaje „Dnevni avaz" u Ministarstvu finansija FBiH.

- Još nemamo sav novac, jer nam je potrebno više od 26 miliona KM i zbog toga će isplata kasniti nekoliko dana. Mislim da ćemo taj dan uplatiti kompletnu sumu - kaže naš sagovornik.

No, Hajrudin Halilović, član Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH, ovo kašnjenje boračkih naknada smatra sramotnim.

- Veliki broj naših članova već nam se žalio zbog ovog kašnjenja, jer oni uglavnom od toga žive. Mnogi su čekali ovaj novac da uplate kurbane ili plate hatme za svoje rahmetlije. Čak i da naknade uplate u ponedjeljak, to je za nas kasno - naveo je Halilović.

Kako kaže, Skupština Organizacije porodica šehida koja će biti održana 23. oktobra zauzet će jasan stav i u vezi s ovim problemom.


vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala