Sastanak u Sarajevu
Susret zamjenika ministara sigurnosti i vanjskih poslova BiH
Detalj sa sastanka
FOTO: Pres-služba Ministarstva sigurnosti BiH
Susret zamjenika ministara sigurnosti i vanjskih poslova BiH

 

Danas su se u Sarajevu sastali zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić- Babić i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar. Tema razgovora bila je analiza aktivnosti  dvaju ministarstava u procesu stvaranja materijalno-tehničkih i kadrovskih uvjeta za certificiranje podregistra NATO tajnih podataka.

Ocijenjeno je da je uz Ministarstvo obrane i druge subjekte iz Bosne i Hercegovine, uključivo i navedena dva ministarstva, neophodno intenzivirati aktivnosti na stvaranju uvjeta za certificiranje podregistra NATO tajnih podataka kao nezaobilaznog uvjeta u kontekstu euroatlanskih integracija BiH. Zaštita i razmjena NATO klasificiranih informacija uvjet je iz Sporazuma koji je BiH potpisala s Euroatlanskim savezom o zaštiti NATO klasificiranih informacija i ove aktivnosti se provode i kroz NATO IPAP program aktivnosti u smislu stvaranja pretpostavki za aplikaciju u članstvo s NATO savezom.

Zaključeno je da svi subjekti uključeni u proces stvaranja navedenih uvjeta do dolaska NATO inspekcije početkom lipnja ove godine poduzmu odgovarajuće aktivnosti kako bi prezentirali do sada obavljeno. Sugovornici su se složili da se koordinira sveukupna aktivnost s ciljem stvaranja pretpostavki da put  ka članstvu BiH u NATO savez ne bude usporavan zbog nedostatka materijalno-tehničkih uvjeta.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala