Odluka Upravnog odbora Samostalnog sindikata uposlenika
Smanjenje marketinškog vremena u programima, bilo bi kraj javnih RTV servisa
FOTO: Arhiva
Smanjenje marketinškog vremena u programima, bilo bi kraj javnih RTV servisa

 

 

 

Upravni odbor Samostalnog sindikata uposlenika javnih RTV servisa je na danas održanoj sjednici razmatrao zahtjev za smanjenje marketinškog vremena u programima Javnih RTV servisa.

Zaključeno je da je potpuno neprihvatljiv zahtjev za smanjenje marketinškog vremena u programima Javnih RTV servisa i to zbog neriješenog pitanja finansiranja Javnih RTV servisa putem rtv takse te zbog konstantnog pada naplate rtv takse.

Taj zahtjev za Upravni odbor neprihvatljiv je i zbog najniže cijene rtv takse u regionu i Evropi, nezavršenog procesa digitalizacije u javnom emitiranju, neprovedenog Zakona o sistemu javnog emitiranja BiH zbog čega nikada nije formirana Korporacija Javnih RTV servisa BiH te zbog neodlučnosti Regulatorne agencije za komunikacije BiH da zaštiti medijski marketinški prostor BiH od penetracije komercijalnih TV stanica u regiji.

Stoga Upravni odbor Sindikata smatra da bi ispunjenje ovog zahtjeva bio i kraj Javnih RTV servisa u BiH, saopćeno je iz Sindikata.

Time bi nepovratno bio izgubljen i jedan od stubova civilnog društva, a evropski put BiH bi postao samo pusta želja građana Bosne i Hercegovine.

Pozvali su i podržali upravne odbore i poslovodstva sva tri javna emitera u BiH - BHRT, RTVFBiH i RTRS da poduzmu sve zakonom dozvoljene radnje kako bi se spriječila realizacija ovog nerazumnog zahtjeva.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala