Promocija projekta u Travniku
Šapni MitoLovcu – zaštitimo Uzbunjivače!
Potpisivanje peticije u Travniku
FOTO: K. Kavazović
Šapni MitoLovcu – zaštitimo Uzbunjivače!

 

Danas je u Centru za kulturu u Travniku promovisan projekat pod nazivom “Šapni MitoLovcu-Zaštitimo uzbunjivače”. Aktivnosti u sklopu ovog projekta provodi Radio Kameleon i Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije s ciljem afirmisanja javnosti za podršku inicijativi za usvajanjem Zakona o zaštiti Uzbunjivača. Na konefrenciji za novinare projekat su predstavili Kristina Gligorović, Besim Ajanović i Dženan Šaćirbegović. Sam projekat predstavila je Kristina Gligorović, dok je mitu i korupciji u Srednjobosanskom kantonu govorio Besim Ajanović, „jedini uzbunjivač koji se vratio na posao“, koji je istaknuo  kako su pravosudne institucije najveći krivci za korupciju u našoj zemlji.

- Dok sam bio zastupnik u Skupštini SBK uvjek sam glasao protiv izvještaja o radu pravosudnih institucija. Predao sam Tužilaštvu BiH obimnu dokumentaciju o krimnalu i korupcijiu SBK. Godinu i po dana je prošlo od predaje dokumentacije nema nikakve reakcije iz Tužilaštva BiH. – kazao je Ajanović.

Tokom ulične akcije koja je bila organizovana u središtu Travnika na platou ispred Robne kuće građani su mogli dobiti promotivne letke i potpisati peticiju za hitno donošenje Zakona o zaštiti Uzbunjivača.


vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala