Obiman dnevni red
Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
FOTO: B. NIZIĆ
Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

 

 

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, 19. po redu, otvorena je u Sarajevu.

Predsjedavajući Fehim Škaljić konstatirao je da ni ovom zasjedanju Doma ne prisustvuju predstavnici izvršne vlasti iz ureda predsjednika i potpredsjednika FBiH te izrazio protest što je za danas sazvana i sjednica Vlade u istom terminu kad zasjeda Predstavnički dom. Ovu primjedbu o Vladi Škaljić je izrekao na adresu federalnog premijera Nermina Nikšića.

Za ovu sjednicu Predstavničkog doma u predloženom dnevnom redu su izmjene i dopune Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca, Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, kao i  Prijedlog zakona o elektronskom dokumentu.

Zakon o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom predložen je u nacrtu, kao i zakon o uposlenicima u tijelima jedinica lokalne samouprave te o privrednim  komorama FBiH i o hemikalijama te biocidima.

Nacrt zakona o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera u FBiH također je u najavljenom dnevnom redu.

Među brojnim drugim tačkama, predložena je i odluka o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Raiffeisen banke za finansiranje projekta “Modernizacija Univerziteta u Bihaću”, kao i odluka o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o kreditu između Bosne i Hercegovine i UniCredit bank Austria za finansiranje projekta nabavke medicinske opreme za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala