Ministar Zekerijah Osmić iskazao dobrodošlicu
Pakistanski ambasador posjetio Ministarstvo odbrane BiH
Posjeta ambasadora Pakistana
FOTO: Pres-služba Ministarstva odbrane BiH
Pakistanski ambasador posjetio Ministarstvo odbrane BiH

 

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Syeda Khalida Amira Jafferya, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane i mogućim pravcima njenog unapređenja.

Sagovornici su razmotrili dosadašnje efekte Sporazuma između BiH i Pakistana o saradnji u oblasti odbrambene industrije i Sporazuma o saradnji oružanih snaga na polju vojne obuke.

Poseban akcent dat je Sporazumu o saradnji u oblasti odbrane između Vijeća ministara BiH i Vlade IR Pakistan te je razgovarano o modalitetima njegove primjene.

Ministar Osmić je upoznao ambasadora Jafferya o aktivnostima na kojima je angažirano MOBiH u cilju ispunjavanja uvjeta  za pristup Akcionom planu za članstvo (MAP), kao i zajedničkim aktivnostima MO i OSBiH kojima se želi doprinijeti bržem kretanju BiH ka punopravnom članstu u NATO-u i EU.

Ambasador Jaffery je naglasio prijateljski stav Pakistana prema BiH i potvrdio podršku njegove zamlje nastojanjima BiH da postane članicom  euroatlantskih integracija, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala