Ministarstvo unutrašnjih poslova RS
Nove lične karte i vozačke dozvole od sutra u proceduri
FOTO: Ilustracija
Nove lične karte i vozačke dozvole od sutra u proceduri

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra bi trebalo da počne sa zaprimanjem zahtjeva za izdavanje novih ličnih karata i vozačkih dozvola koje će u sebi sadržavati elektronski memorijski elemenat (čip) i druge napredne elemente zaštite.

Novi obrasci lične karte i vozačke dozvole će u sebi sadržavati elektronski potpis, a na lični zahtjev pojedinca upisivat će se podatak o entitetskom državljanstvu i krvnoj grupi, podsjeća se u saopćenju MUPRS-a.

Pravilnikom o cijeni ličnih dokumenata (''Službeni glasnik BiH'', broj 100/12) koji je usvojilo Vijeće ministara BiH utvrđena je cijena nove lične karte u iznosu od 18 KM, i cijena nove vozačke dozvole u iznosu od 60 KM.

IZ MUPRS-a obavještavaju građane da će sadašnje lične karte i vozačke dozvole važiti do roka koji je na njima naznačen, a mogu se zamijeniti i prije isteka roka u slučajevima predviđenim zakonom. 

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala