Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH
Muslimović: Ako ne bude dogovora s Nikšićem sutra protesti
FOTO: Avaz
Muslimović: Ako ne bude dogovora s Nikšićem sutra protesti

 Avdo Muslimović, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, kazao je Feni da se federalni premijer  Nermin Nikšić još nije izjasnio o jučerašnjem zahtjevu ovog saveza za održavanje hitnog sastanka, a  kako bi se izbjegli najavljeni protesti poljoprivrednika u srijedu ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.

U pismu je zatraženo da sastanak bude održan jučer ili najkasnije danas, međutim, prema Muslimovićevim riječima, ako sastanka ne bude, poljoprivrednici će ujutro u 10 sati ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu započeti protest upozorenja.

" Sutra ćemo ispred Vlade održati i sjednicu Predsjedništva Saveza i pres-konferencija u 11 sati, a očekujemo negdje od 1.000 do 1.500 poljoprivrednika, jer je ovo samo protest upozorenja. Šta će biti naredne sedmice, to ne možemo reći", rekao je Muslimović.

Poljoprivrednici iz Federacije BiH traže ispunjenje svojih zahtjeva, a to su isplata poticaja za 2012 i da se u budžet za narednu godinu uvrsti stavka od 188 miliona KM za poticaje.

Iz Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH prije nekoliko dana  je saopćeno da je prošlo više od 50 dana , a da za poljoprivredu nije isplaćena ni jedna marka, dok dug prema poljoprivrednicima kasni s otplatom godinama i iznosi desetke miliona KM.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala