Svjestan težine zadatka koji ga očekuje
Karadinal Puljić danas putuje u Rim na konklave
Kardinal Vinko Puljić
FOTO: Arhiva
Karadinal Puljić danas putuje u Rim na konklave

 

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas putuje u Rim na konklave vidno svjestan ozbiljnosti zadatka koji stoji pred njim, saopćila je Katolička tiskovna agencija  BK (KTA) BiH.

Kardinal Puljić, je rekao da kao kardinal svete Rimske Crkve ide obaviti najvažniji zadatak, a to je izbor novog pape.

"Zahvaljujem svima koji su mi elektronskim putem ili pismima dali potporu u ovom poslanju. Posebno zahvaljujem predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Franji Komarici, biskupu banjolučkom, na pismu potpore te provincijskoj glavarici sestara Služavki Malog Isusa s. Admirati Lučić, sestrama karmelićankama i drugim redovnicama, svećenicima – dijecezanskim i redovničkim te brojnim vjernicima laicima za molitve i potporu“, izjavio je kardinal Puljić zahvaljujući i mnogim drugim ljudima koji sa simpatijama prate njegovo sudjelovanje u predstojećim konklavama.

Kardinal Puljić je rekao da se nada da će se iz Rima vratiti do svetkovine sv. Josipa, 19. marta kada je predviđeno da Misnim slavljem u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve započne redovino zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala