UZBURKALA JAVNOST

Brižit Makron tužila Natašu zbog klevete: Tvrdila da je promijenila spol u 30. godini

Brižit Makron tužila je zbog klevete Natašu Rej ženu koja tvdi da je prva dama Francuske rođena kao muškarac

Instagram

D. H.

11.4.2024

Ročište je pomjerano sa marta 2025. na 19. jun 2024. na zahtjev advokata supruge Emanuela Makrona (Emmanuel Macron), a nkon tvrdnji Rej da je Brižit rođena pod imenom Žan Mišel Tronje.

Širenje glasina

Novinarka Nataša Rej je tvrdnje o Brižit Makron iznijela u intervjuu na Jutjubu 2021. i od tada su se glasine raširile, rekao je advokat prve dame Francuske i zatražio da se saslušanje ubrza, jer se pojavila zabrinutost nakon što su se takve glasine proširile izvan Francuske u Ameriku.

- Posljednjih sedmica naročito na međunarodnom niovu, preko influenserke Kendis Ovens, koja je sve to prenijela, šteta po moju klijentkinju povećala se iz dana u dan - izjavio je.

Kendis Ovens je prošlog mjeseca na Tviteru (X mreži) poručila da je spremna da stavi svoj profesionalni ugled na kocku kako bi dokazala kontroverznu teoriju o Brižit Makron. O tome je pričala i u svom podkastu. Kendis je rekla da je supruga francuskog predsjednika "promijenila spol u 30. godini, da nije rodila troje dsece kao što se govori i da njen pokojni suprug nikada nije postojao".

Priče o tome da je Brižit Makron navodno rođena kao muškarac iznio je 2021. list "Faits et Documents" nakon što je Emanuel Makron izabran za predsjednika Francuske. A prošlog mjeseca je kćerka Brižit u intervjuu Paris Match pričala o toj temi. Ona je imala samo 10 godina kada je saznala da je njena mama učiteljica bila u vezi s učenikom koji je 25 godina mlađi od nje.

- Zabrinula sam se za stanje u društvu kada sam čula šta kruži društvenim mrežama, da je moja majka bila muškarac - rekla je.

Platili odštetu

Nataša Rej je u intervjuu za Le Nouvel Obs rekla da neće moći da bude na ročištu u junu, jer boluje od raka. Njen advokat je potvrdio da će na dan suđenja potražiti novu ljekarsku potvrdu.

Ona je zajedno sa medijumom Amandin Roj kažnjena prošlog mjeseca "simboličnom kaznom" zbog iznošenja tvrdnji o Brižit Makron. Sud u Normandiji odredio je da plate po 1.700 funti i proglašene su krivim za klevetu. Kazne su smanjene nakon žalbe.

Roj je morala da plati 850, a Rej 400 funti. Njih dvije su nakon toga rekle da ih je vlast zastrašivala kao i da ultra zaštićeni estamblišment u Parizu krije državnu tajnu.

U intervjuu iz 2021. iznijele su kontroverzne navode, a ime Žan Mišel Tronje je zapravo ime brata Brižit Makron, piše Daily mail. Prva dama Francuske se prije braka sa Makronom prezivala Tronje.

Taj video trajao je četiri sata, i imao je 470.000 pregleda prije nego što je obrisan sa YouTubea. Le Figaro je 2021. objavio da prva dama Francuske planira da tuži one koje su pokrenuli teorije zavjere o njoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.