SJEVERNOKOREJSKI LIDER

Kim Jong Un naredio vojnicima: "Spremite se za rat"

Jong Un je posjetio bazu na zapadu zemlje, Obilazak baze dolazi nakon početka kombiniranih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga

Kim Jong Un. AP

N. H.

7.3.2024

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un bio je prisutan na terenskoj obuci trupa u glavnoj operativnoj bazi, koja se nalazi na zapadu zemlje. Tom prilikom on je naredio povećanu pripravnost za rat, izvijestila je sjvernokorejska novinska agencija KCNA.

Obilazak baze dolazi nakon početka kombiniranih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedjeljak, u kojima je sudjelovao dvostruko veći broj nego što je to bio slučaj prošle godine. 

Kim je rekao da "vojska mora dinamično postaviti novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima prevladavajuće situacije".

- Naša bi vojska trebala ... stalno intenzivirati stvarne ratne vježbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat - prenijela je agencija Kimove riječi vojnicima.

KCNA nije navela je li Kim izravno spominjao vježbe američke i južnokorejske vojske. On je pregledao trupe koje izvode stvarne manevre pod uvjetima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.