SMRTONOSNA OFANZIVA

Ministarstvo zdravlja Gaze: U izraelskim napadima od 7. oktobra ubijen 30.631 Palestinac

U protekla 24 sata izraelska vojska počinila je deset masakra širom Pojasa Gaze, pri čemu je ubijeno 97 ljudi, a 123 ranjeno - navodi se u saopćenju

Smrtonosna ofanziva Izraela. Anadolija

Anadolija

5.3.2024

Broj poginulih Palestinaca u smrtonosnoj ofanzivi Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra povećan je na 30.631, saopštilo je u utorak Ministarstvo zdravlja Gaze, javlja Anadolija.

U saopćenju objavljenom u trenucima kada izraelski smrtonosni napad na Gazu ulazi u svoj 151. dan navodi se da su do sada povrijeđena 72.043 Palestinca.

- U protekla 24 sata izraelska vojska počinila je deset masakra širom Pojasa Gaze, pri čemu je ubijeno 97 ljudi, a 123 ranjeno - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su mnogi zarobljeni pod ruševinama i na putevima i spasioci ne mogu doći do njih.

Izrael je pokrenuo smrtonosnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Napadi se, međutim, nastavljaju nesmanjenim intenzitetom, a isporuka pomoći i dalje je nedovoljna za rješavanje humanitarne katastrofe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.