HAOS U SAD

Zbog odluke protiv Trampa: Republikanci prijete da će izbaciti Bajdena sa glasačkih listića

Ono što se dogodilo u Koloradu i Mejnu je sramotno i podriva našu republiku, tvrdi Eškroft

Eškroft: Najavio poduzimanje akcije. AP

E. Ć.

6.1.2024

Džej Eškroft (Jay Ashcroft), visoki republikanski zvaničnik u Misuriju, rekao je kako će ukloniti američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) sa glasačkih listića u znak odmazde zbog odluke protiv Donald Tramp (Trump).

Kako je objavio "NBC News", Tramp ne ispunjava uslove da se nađe na glasačkom listiću u Koloradu i Mejnu jer je učestvovao u pobuni i napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

- Ono što se dogodilo u Koloradu i Mejnu je sramotno i podriva našu republiku. Iako očekujem da će Vrhovni sud ovo poništiti, ako ne, državni sekretari će se uključiti i osigurati da se novi pravni standard za Donalda Trampa podjednako primjenjuje i na Džoa Bajdena - napisao je Eškroft na društvenoj mreži X.

- Siguran sam 99 posto da će Vrhovni sud to zaustaviti, ali ako ne učine to, haos je pred nama i moramo da ga izbjegnemo - rekao je Eškroft za "NBC News".

Potom je rekao šta će se dogoditi ako se dozvoli diskvalifikacija Trampa u Koloradu.

- Ako demokratske države kažu da nećemo pustiti ove republikance da se kandiduju, kladite se da ćete vidjeti da se ista stvar dešava i u republikanskim državama. I to nije dobro - kazao je on.

Upitan kako bi diskvalifikovao Bajdena sa glasačkih listića za pobunu, Eškroft je odgovorio "kako je pustio da se invazija na našu zemlju ne zaustavi sa granice".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.