NAZVAN "UZROK"

Počela Bajdenova kampanja spotom o ekstremističkoj prijetnji demokratiji

Ovaj spot služi kao vrlo stvaran podsjetnik da bi ovi izbori mogli vrlo dobro odrediti samu sudbinu američke demokratije, rekla je Rodrigez

Bajden: Nešto se opasno dešava u Americi. Platforma X

E. Ć.

5.1.2024

Kampanja aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena (Joe Biden) za izbore 2024. godine počela je prvim promotivnim spotom. 

U promotivnom spotu pod nazivom "Uzrok" se upozorava na ekstremističku prijetnju demokratiji. On će se prikazivati u sutra, na treću godišnjicu napada na Kapitol koji su izvršile pristalice Donalda Trampa (Trump).

- Svi se sada pitamo šta ćemo učiniti da održimo našu demokratiju? Nešto se opasno dešava u Americi. Postoji ekstremistički pokret koji ne dijeli osnovna uvjerenja u našu demokratiju - rekao je Bajden.

Iako on ne spominje Trampa direktno, u promotivnom spotu su ponovljene slike proTrampovih znakova koje drže demonstranti.

- Ovaj spot služi kao vrlo stvaran podsjetnik da bi ovi izbori mogli vrlo dobro odrediti samu sudbinu američke demokratije - rekla je Džulije Čavez Rodrigez (Julie Chavez Rodriguez), menadžerka Bajdenove kampanje.

Podsjetimo, predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama održat će se 5. novembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.