JEZIVA PRIČA

Ovo je kuća horora u kojoj su pronađene mrtve bebe: "Čulo se vrištanje djevojaka"

Prema neslužbenim informacijama, jedna od mrtvih beba u trenutku smrti imala je tri sedmice

U podrumu kuće na sjeveru Poljske pronađene tri mrtve bebe. Daily Mail

D. R.

19.9.2023

Nakon što su u podrumu kuće na sjeveru Poljske pronađene tri mrtve bebe u različitim stadijima raspadanja, odmotava se klupko jezive priče koja se odvijala u naizgled običnoj porodici.

Pjotr Gierasik (54) i njegova kći Paulina (20) optuženi su za incest te da su dobili dvoje djece koje su ubili. Tužitelj sumnjaju da je drugu kćer Pjotr silovao te s njom dobio također jedno dijete, koje je ubio nakon rođenja.

Porodica je posjetila socijalna služba nakon što je Paulinina prijateljica prijavila da je rodila dijete za koje nikome nije rekla. Ostaci dviju mrtvih beba pronađeni su u plastičnim vrećama u petak, a jedno je tijelo otkriveno u subotu.

Pjotr se u selo Černiki doselio prije otprilike 15 godina, a nakon suprugine smrti ostao je sam s djecom. Bilo ih je 10-12, a najstariji su se već odselili iz roditeljske kuće, rekao je jedan mještanin te je dodao kako je Pjotr ostavio na njega dobar dojam. No sada se javlja sve više onih koji ne misle tako te da su oduvijek sumnjali da nešto u toj kući nije u redu.

U podrumu kuće na sjeveru Poljske pronađene tri mrtve bebe. Daily Mail

- Često smo ga čuli kako viče na djecu. Njegovo verbalno zlostavljanje bilo je šokantno. Ponekad bismo čuli neku od djevojaka kako vrišti. Ljudi sada govore da je s njima šetao. Možda i jest, ali cijelo je selo znalo da se takvo nešto događa. Prije desetak godina policiji je prijavljeno da je spavao s jednom od svojih kćerka, ali policija nije pronašla nikakve konkretne dokaze. Starija kćerka, za koju smo sumnjali da je spavao s njom, bila je toliko uplašena da je odbila bilo šta reći - ispričala je jedna komšinica za poljske medije, prenosi Daily Mail.

Jedna kćerka uspjela pobjeći

Dodala je kako Pjotr ima takav karakter da su ga se svi bojali.

- Jedna se starija kćerka odselila, kao i mnoga druga njegova djeca. Bilo ih je oko dvanaest. Ona sad ima pristojnog muža. Koliko se sjećam, svi su govorili da je pobjegla od tog oca - rekao je komšija jedne od Pjotrovih kćeri.

Prema neslužbenim informacijama, jedna od mrtvih beba u trenutku smrti imala je tri sedmice. Čekaju se rezultati obdukcije kako bi se utvrdilo kada su i od čega djeca umrla.

U podrumu kuće na sjeveru Poljske pronađene tri mrtve bebe. Daily Mail

Mještani sumnjali

Katarina Matisčak, voditeljica slastičarnice u kojoj je Paulina radila, rekla je kako je ona prekrasna djevojka.

- Svi su govorili da je trudna pa sam je izravno pitala, no rekla mi je da nije trudna. Jedna njena prijateljica nije joj vjerovala. Ona je obavijestila nadležne službe jer je sumnjala da je rodila dijete - rekla je vlasnica slastičarnice.

Paulina se, naime, debljala, pokušala prikriti trbuh, a onda je uzela tri sedmice dopusta. Međutim, vratila se već nakon sedam dana, puno mršavija, ali i umornija. Tužitelji smatraju da je u vezi s ocem bila dobrovoljno.

U podrumu kuće na sjeveru Poljske pronađene tri mrtve bebe. Daily Mail

Jedan mještanin rekao je da su Pjotr i Paulina živjeli kao par: "Hodali su ruku pod ruku, zvala ga je imenom. Prije nekoliko mjeseci obrijao joj je glavu kako je drugi muškarci ne bi gledali. Gledala je u njega kao u Boga."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.