UŽIVAO U POZORIŠTU

Kim Jong-un impresioniran baletom Trnoružica tokom posjete Rusiji

Sjevernokorejski vođa pohvalio izvođenje baleta Petra Iljiča Čajkovskog u Vladivostoku

Kim Jong-un impresioniran baletom Trnoružica tokom posjete Rusiji. Twitter

N. Č.

17.9.2023

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un prisustvovao je izvođenju baleta "Trnoružica" u ruskom gradu Vladivostoku, gdje je bio duboko impresioniran umjetničkim izvođenjem, prenosi radio Glas Koreje. Kim Jong-un je, nakon izvođenja, pohvalio scenski nastup koji je, prema njegovim riječima, jasno prikazao snagu baleta kroz prekrasne i izvanredne umjetničke slike. Dodatno, izrazio je svoju iskrenu zahvalnost izvođačima i osoblju Marijinskog kazališta, gdje je balet održan.

Uživao u baletu

Ovaj balet, "Trnoružica," premijerno je izveden 2017. godine u ogranku Marijinskog kazališta u Vladivostoku, a Kim Jong-un je izrazio svoju želju za prisustvovanjem jer, kako je ranije izvijestio ruski ambasador u Sjevernoj Koreji Aleksander Macegora, vođa Sjeverne Koreje duboko cijeni umjetnost.

Prije posjeta pozorištu, Kim Jong-un se pridružio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu na aerodromu Kneviči u blizini Vladivostoka, gdje su pregledali savremene ruske vojne avione. Nakon toga, sjevernokorejski čelnik je posjetio fregatu Pacifičke flote Maršal Šapošnjikov.

Svakodnevni razgovori

Kim Jong-un boravi u Rusiji na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina. Tokom posjete, u srijedu su održali razgovore na kosmodromu Vostočni, na kojima su učestvovale delegacije iz njihovih zemalja. Osim toga, održali su i sastanak u četiri oka kako bi razgovarali o pitanjima od međunarodnog interesa.

Kim Jong-unov posjeta Rusiji nastavlja se i dalje, pružajući priliku za produbljivanje diplomatskih odnosa između dviju zemalja te kulturnu razmjenu, dok ostavlja dubok utisak svojim interesom za umjetnost i kulturu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.