U POKRAJINI NARATHIVAT

Video / U eksploziji pirotehnike na Tajlandu poginulo 9 i ranjeno 100 ljudi: Oštećeno 500 kuća

Video koji je snimio Seksan prikazuje scenu haosa na lokalnoj tržnici, s ozlijeđenim mještanima koji tumaraju uokolo dok hitne službe žure u pomoć

Tajland ima lošu sigurnosnu evidenciju u građevinskom sektoru. Twitter

E. A.

30.7.2023

U eksploziji u skladištu pirotehnike na Tajlandu poginulo je devet osoba, dok je više od 100 ranjeno, izvijestila je lokalna policija. Smatra se da je eksploziju koja se dogodila u gradu Sungai Koloku, u pokrajini Narathivat (Narathiwat), izazvalo zavarivanje tokom građevinskih radova na zgradi.

Snimke objavljene u lokalnim medijima pokazuju ogroman oblak dima koji se diže u zrak i brojne trgovine, domove i vozila teško oštećene silinom eksplozije, neke u plamenu, a neke s raznesenim krovovima. Tajlandska televizija PBS izvijestila je da je čak 500 kuća uništeno.

- Igrao sam se na telefonu u kući, a onda sam odjednom čuo glasnu, gromoglasnu buku i cijela mi se kuća zatresla - rekao je Seksan Taesen, koji živi 100 metara od skladišta. 

Dodao je i to da je tek tada vidio da mu je i krov srušen.

- Pogledao sam vani i vidio kuću kako se ruši i ljude koji leže na zemlji posvuda. Bio je haos - ispričao je Teasen.

Video koji je snimio Seksan prikazuje scenu haosa na lokalnoj tržnici, s ozlijeđenim mještanima koji tumaraju uokolo dok hitne službe žure u pomoć. Razbijeno staklo, crjepovi i drugi ostaci bili su razbacani po tlu.

Tajland ima lošu sigurnosnu evidenciju u građevinskom sektoru i smrtonosne nesreće su česte.

Prošli mjesec dvije su osobe poginule kada se cestovni most u izgradnji u Bangkoku srušio na vozila u prometu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.