OBJAVA NA TELEGRAMU

Sin šefa Wagner grupe kriv za pogibiju svojih saboraca

Nakon toga su u subotu ukrajinske snage gađale pansion, a vjeruje se da je u napadu bilo 18 mrtvih i 50 povrijeđenih ruskih boraca

Pavel Prigožin je objavio fotografije na Telegramu. Telegram / Twitter

H. J. I.

13.12.2022

Pavel Prigožin, sin šefa Wagner grupe je po svemu sudeći odao tajnu lokaciju u Ukrajini, nakon čega su je ukrajinske snage bombardovale, ubivši desetine njegovih saboraca.

Sin šefa privatne vojne formacije Jevgenija Prigožina je objavio fotografiju na društvenim mrežama ispred pansiona Zhdanova u gradu Kadivka gdje su bili skriveni plaćenici. Nakon toga su u subotu ukrajinske snage gađale pansion, a vjeruje se da je u napadu bilo 18 mrtvih i 50 povrijeđenih ruskih boraca.


Ovo je drugi put da je vojna grupa "stradala" zbog vlastitih boraca nakon što je ruski ratni propagandist Sergej Sreda objavio fotografiju u njenom centru, otkrivajući lokaciju ukrajinskim snagama koje su je uništile. Izvještaji navode da je pansion koja je korišten u vojne svrhe od 2014. godine, uništen američkim raketama HIMARS.

Fotografije objavljene na Telegram kanalima pokazuju zgradu koja je pretvorena u ruševine. Serhij Gaidai, guverner regije u egzilu, rekao je za ukrajinsku televiziju da je objekat gađan dok su u njemu bili smješteni pripadnici privatne vojne grupe Wagner.

- Pogodak je bio baš tamo gdje se nalazio Wagnerov štab. Ogroman broj onih koji su bili tamo je poginuo - kazao je Gaidai.

Prigožinova fotografija objavljena na Telegramu prije udara otkrila je lokaciju ukrajinskoj vojsci.

- Fotografija istog hotela u Kadivki koji su danas uništile ukrajinske oružane snage Himarsa pronađena je u arhivi. Čovjek pored hotela je sin Jevgenija Prigožina - prenio je prokremaljski kanal ZOV News.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.