PREDSJEDNIK UKRAJINE

Zelenski: Tražimo diplomatska rješenja, ali spremni smo na sve

Dodao je kako njegova vlada razumije sve rizike te da prima informacije iz različitih izvora, uključujući vlastite obavještajne službe i obavještajne službe zemalja partnera

Vladimir Zelenski. Agencije

H. J. I.

12.2.2022

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je da njegova vlada razumije rizike kojima prijeti Rusija te sarađuje s međunarodnim partnerima kako bi sukob riješila diplomatskim putem.

- Vlada je svjesna rizika eskalacije kojima prijeti Rusija te se sprema za svaki mogući razvoj događaja. Konstantno smo u konzultacijama s našim međunarodnim partnerima kako bi ovaj sukob riješili političkim i diplomatskim putem - rekao je Zelenski u južnoj regiji Kerson blizu Krima, gdje je prisustvovao vojnim vježbama.


Dodao je kako njegova vlada "razumije sve rizike" te da "prima informacije iz različitih izvora, uključujući vlastite obavještajne službe i obavještajne službe zemalja partnera".

- No, u svakom trenutku može biti iznenađenja. Moramo se osloniti na vlastite snage. Svjesni smo da se takve stvari mogu dogoditi bez upozorenja. I zato je najvažnije da budemo spremni na sve - rekao je

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.