U JEKU UKRAJINSKE KRIZE

Rusija i Bjelorusija započele zajedničke vježbe, pogledajte kako je to izgledalo

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je nekoliko videa na kojim su pokazali impresivnu vojnu opremu

E. Ć.

11.2.2022

Isječci iz videa objavljenih iz Ministarstva odbrane Rusije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Rusija i Bjelorusija će u periodu od 10. do 20. februara na teritoriji Bjelorusije održati zajedničke vježbe. One su započele akcijom na poligonu Brestski u kojoj su učestvovale artiljerijske jedinice Istočnog vojnog okruga, a riječ je o taktičkoj vježbi bojevom vatrom.


Ove vježbe dolaze usljed velike rusko-ukrajinske krize i napetosti zbog moguće invazije Rusije. Kako je navedeno iz Ministarstva odbrane Rusije, svrhe vježbe je izvršavanje zadataka s ciljem suzbijanja i odbijanja spoljne agresije tokom odbrambenih operacija, kao i suzbijanje terorizma i zaštita interesa države.



Tokom vježbe preduzimaju se mjere za jačanje zaštite državne granice kako bi se spriječilo infiltriranje naoružanih grupa militanata, blokiraju se kanali isporuke oružja i municije, uništavaju izmišljene nelegalne oružane formacije, a izviđačke grupe uništavaju zamišljene neprijatelje, istakli su iz Ministarstva odbrane Rusije.


Akcije se održavaju na nekoliko poligona na teritoriji Bjelorusije, uključujući i neke aerodrome. U vježbi učestvuju organi komande, vojne jedinice i formacije Istočnog vojnog okruga i Oružanih snaga Bjelorusije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.