ANALIZA

"Fox News": Ateisti su gadni i opasni nasilnici koji nas žele ušutkati

Tvrde da postoji samo jedan način za ophođenje u ovom svijetu političke korektnosti, a to je suprotstaviti se

"Fox News" prenosi adaptirane dijelove knjige Tomasa Nelsona. Printscreen

Avaz.ba

19.1.2019

"Fox News", portal američke populističke televizijske stanice, nastavlja prenositi adaptirane dijelove knjige Tomasa Nelsona (Thomasa) "Unutar ateističkog mozga: Razotkrivanje religije onih koji tvrde da nema Boga".

U decembru je grupa "Američki ateisti" pokrenula kampanju na bilbordima sloganom "Zaobiđi crkvu – sve su to lažne vijesti". Potom se Američka humanistička asocijacija naljutila na predsjednika Trampa (Trump) zato što je tokom nacionalnog molitvenog doručka spomenuo kršćanstvo i Isusa Krista, ali ne i ateiste. A fondacija "Sloboda od religije" žestoko protestirala jer je tijelo svećenika Bilija Grahama (Billy) bilo izloženo na Kapitolu prije pogreba.

Iz knjige koju "Fox News" reklamira na ovaj način ističu: "Da, ateisti su glasni, gadni, neumoljivi i nasrtljivi. Njihova je arogancija iritantna, ali nije ništa u usporedbi s njihovim neznanjem. Ateisti vjeruju da je većina ljudskih bića iz svih razdoblja i svih mjesta na svijetu bila u krivu u onome što je njima najvažnije. Oni odbacuju ovu veliku većinu ljudi i smatraju ih kretenima ili duboko naivnima. Čini se da ne znaju ili ne žele priznati da su najveći doprinos civilizaciji dali vjernici, a ne ateisti." 

Aristotel, Fransis Bakon (Francis Bacon), Leonardo da Vinči (da Vinci) i Isak Njutn (Isaac Newton) vjerovali su u Boga. Nobelovac i pronalazač rendgenskih zraka Vilhelm Rentgen (Wilhelm Rontgen), otac moderne hemije Antoin Lavosier (Antoine Lavoisier), pionir operacija na mozgu Vilijam Kin (William Keen), te naučnik Vernher von Baun ( Wernher) i Ernest Valton (Walton), prvi koji je umjetno razdvojio atom, svi su vjerovali u Boga.

Kad smo kod pionira nauke, šta mislite ko je prvi smislio izraz ”naučnik”? Vilijam Vevel (William Whewell), anglikanski svećenik i teolog! Osmislio je i riječi ”fizičar”, ”katoda”, ”anoda” i mnoge druge naučne pojmove. U suštini, jezik kojim se naučnici danas služe dolazi iz mozga jednog vjernika. Čak je i sama Teorija velikog praska, kojom ateisti pogrešno podupiru svoje argumente protiv Boga, plod razmišljanja Đorđa Lemaira (Georgea Lemaitrea), belgijskog astronoma i katoličkog svećenika. Otac genetike, koja je temelj cijele teorije evolucije, Džordž Mendel (Gregor) bio je augustinski redovnik, navodi "Fox News" dijelove iz knjige koju reklamira. 

Pa nastavljaju "da, neznanje današnjih ateista o historiji graniči s ludilom. No, jesu li oni zaista opasni? Naravno da jesu! Činjenica je da ateistički stavovi nisu u stanju podržati bilo koji koherentni sistem moralnosti, osim nemilosrdnog socijalnog darvinizma. Zato je ateizam uzrokovao više smrti, ubistava i krvoprolića nego bilo koji drugi sistem vjerovanja u historiji svijeta." 

U nastavku knjige koju reklamira "Fox News" kaže da je Hitler bio bijesni ateista.

Samo u posljednjih 100 godina nacionalne su vlade ubile 360 miliona ljudi, a gotovo polovinu od tog broja ubile su ateističke vlade. Postoji duboka i zastrašujuća poveznica između ateizma i smrti. Ateisti poput Staljina, Mao Ce Tunga, Hidekija Toja, Pola Pota i mnogih drugih snosili krivice za veliku većinu smrti u ratovima i masovnim smaknućima u historiji. I dok mnogi ateisti tvrde da je Adolf Hitler bio kršćanin, njegovi privatni zapisi koje su 1953. godine objavili Farar (Farrar), Štraus (Straus) i Jong (Young) jasno ukazuju da je Hitler bio bijesni ateista.

- Najteži udarac koji je ikad pogodio čovječanstvo bila je pojava kršćanstva. Boljševizam je nezakonito dijete kršćanstva, a oboje su izmislili Židovi. Naša će epoha sigurno označiti kraj bolesti kršćanstva - tvrdio je Hitler - prenosi "Fox News" na svom portalu.

U konačnici postoji samo jedan način za ophođenje s nasilnicima, čak i ovom svijetu političke korektnosti, a to je suprotstaviti im se i boriti se protiv njih hrabro, agresivno i neustrašivo, boriti se protiv njih odmah i sada,  zaključuje "Fox News" svoju adaptaciju Nelsonove knjige.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.