Prilikom pretresa automobila policija pronašla oružje
Supruga Mirse Švicarca uhvaćena s pištoljem
FOTO: Avaz
Supruga Mirse Švicarca uhvaćena s pištoljem

 

 

Sarajevska policija uhapsila je u nedjelju oko 20 sati Jelenu Hribar-Hadžić (30), suprugu Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, i Anadina Mujanovića (38) iz Tuzle zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Priznali djelo

Kako nezvanično saznajemo, policija je zaustavila automobil Hammer u kojem su bili Jelena i njen suprug Mirso Švicarac te dvije djevojke. U Land Roveru koji se kretao iza Hammera bio je Mujanović.

Jelena je u policiji kazala da je pištolj njen, a ne njenog supruga, koji je inače policiji poznat po različitim krivičnim djelima. I Mujanović je kazao da je pištolj njegov te su nakon priznanja jučer oko 15 sati, kako nam je potvrdio njihov advokat Omar Mehmedbašić, pušteni na slobodu.

 

Hribar: Bila izabrana za „Eco Queen" 2004. godine

 

Noć prije hapšenja 30 - godišnjakinja je sa suprugom i Mujanovićem bila na otvorenju jednog poznatog restorana u Sarajevu, a policija ih je zaustavila dok su se vraćali u Tuzlu.

Inače, Jelena Hribar-Hadžić je kćerka Margarete Hadžić, osuđene na osam godina zatvora jer je prilikom pretresa njene kuće u Tuzli ranila dvojicu policajaca.

Mujanović je također poznat policiji zbog različitih krivičnih djela, između ostalog osuđivan je zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

Ranije privođen

 

On je hapšen i u septembru 2010. godine jer se u naselju Husino u Tuzli oglušio na zahtjev policajca da zaustavi neregistriran automobil BMW kojim je upravljao te se nastavio kretati prema njemu u namjeri da ga udari. Policajac je izbjegao direktan udar automobila skokom u stranu, nakon čega je Mujanović pobjegao, no uhapšen je nekoliko dana kasnije.

Podsjećamo, Jelena Hribar-Hadžić je 2004. godine bila izabrana za „Eco Queen" u Bosni i Hercegovini.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala