Pucao na Slavišu Ćuluma i ranio ga u rame
Siniša Šakić iz Mađarske prebačen u banjalučki zatvor
FOTO: Arhiva
Siniša Šakić iz Mađarske prebačen u banjalučki zatvor

 

Siniša Šakić, zvani Kinez, izručen je u ponedjeljak iz Mađarske u BiH i oko 19 časova je stigao u banjolučki zatvor u naselju Tunjice, saznaje "Dnevni avaz".

 

- Osumnjičeni Š.S. je lišen slobode po raspisanoj potjernici Okružnog suda u Banjoj Luci i sproveden u kazneno-popravni zavod Banjaluka 7. januara ove godine. Dalja procedura će biti sprovedena u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske- rečeno je "Avazu" u Okružnom sudu u Banjoj Luci.


Izručenjem je završio ekstradicioni postupak koji je vođen od sredine novembra prošle godine kada je Šakić uhapšen na graničnom prelazu u Mađarskoj po međunarodnoj potjernici koju je raspisao MUP RS. On je na prelazu Horgoš pokušao da pređe granicu Mađarske sa falsifikovanim pasošem, ali nije uspio jer su ga graničari zadržali te provjerom utvrdili da se radi o bjeguncu.

 

Odmah je sproveden u ekstradikcioni pritvor gdje je, prema nezvaničnim informacijama, zatražio da bude izručen po skraćenoj proceduri. Šakić je u bijegu od februara 2010. godine kada je pucao na Slavišu Ćuluma i ranio ga u rame.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala