Zbog izazivanja opće opasnosti i držanja oružja
Ponovo uhapšen Adnan Ćurevac
Kafe "Krug": Uhapšeni u junu 2012. ranio dvije osobe u kafiću
FOTO: Avaz
Ponovo uhapšen Adnan Ćurevac

 

 

Sarajevska policija uhapsila je Adnana Ćurevca (24) zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Kako nezvanično saznajemo, pretresom kuće Ćurevca policija je pronašla prepravljenu pušku. No šta je tačno ovoga puta učinio pa je uhapšen, iz policije nije saopćeno. Inače, ovaj 24-godišnjak je odranije poznat policiji po krivičnim djelima.

U junu prošle godine policija je tragala za njim jer je s još jednom osobom pucao u pravcu sarajevskog kafića "Krug", koji se nalazi u naselju Breka, a kojom prilikom su povrijeđeni Davor Đurđević (30), Almer Inajetović (29) i Kenan Silajdžić (24). Đurđević je ranjen u grudni koš i lijevu ruku, Silajdžiću je metak okrznuo lijevu natkoljenicu, a Inajetović je povrijeđen krhotinama stakla.

U junu 2011. godine hapšen je sa Smajom Hadžimusićem zbog sumnje da su u naselju Dobrinja pokušali opljačkati Muamera Čuturića i njegovog oca Ramu. Tada su iz pištolja Muamera ranili u nogu.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala