Dva mjeseca nakon napada na slikara u Bosanskom Novom
Ni traga lopovima i zlatu vrijednom 30.000 KM
Oste Erceg: Nikome više ne vjerujem
FOTO: D. Stojnić
Ni traga lopovima i zlatu vrijednom 30.000 KM

 

 

Na slučaj razbojničkog napada na Ostu Ercega, poznatog BiH slikara iz Bosanskog Novog, iako su od tada prošla dva mjeseca, još nije stavljena tačka.


Traga nema ukradenom zlatu, ali ni razbojnicima koji su, maskirani čarapama i fantomkama, u improviziranoj garaži, u blizini Ercegove kuće, 16. jula presreli slikara i sleđa mu strgli ruksak u kojem je bilo oko 400 grama zlata, vrijednog oko 30.000 maraka.

Još u šoku


Potvrdio nam je ovo prekjučer Oste, koji je, u međuvremenu, izvadio i nove dokumente, ličnu kartu, vozačku i saobraćajnu dozvolu, koji su tada nestali zajedno s novčanikom u kojem je bilo i 600 maraka. Zacijelile su i rane, bar one vanjske ogrebotine od gombanja s razbojnicima, no, kako kaže Oste, šok je još prisutan.


Zaključana kuća


- Sad sam mnogo oprezniji i više nikom ništa ne vjerujem. Opljačkali su me bijednici koji su brzo došli do para koje su, siguran sam u to, još brže potrošili - kaže Oste i dodaje da  zlato koje je tog dana trebao odnijeti u porodičnu zlataru “Jelena” u Bosansku Kostajnicu nije bilo osigurano.

Sa suprugom Ginom nedavno se vratio iz Splita, gdje ova porodica ima manji stambeni prostor. Da se Gina pita, oni bi se tamo već preselili.

 

Gina želi da ode iz BiH


- Ne mogu i neću da živim u strahu, da budem u stalno zaključanoj kući, da svaki čas provjeravam da li se neko krije u blizini i da li će nas napasti.  Oste ne želi da napusti Bosanski Novi, ali ja ću to, sigurno, uraditi. Zbog tih napada i prijatelji nam sve rjeđe dolaze - kazala je Gina, čija je kuća u posljednje vrijeme čak pet puta bila na meti napada.


Dežurni  u Policijskoj stanici Bosanski Novi nije želio komentirati detalje istrage o ovom slučaju.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala