Esad Godinjak demantira priču o obračunu grupa na Mojmilu
Haris i Jasenko oduvijek su bili u dobrim odnosima
Esad Godinjak: Ne postoje nikakve grupe na Mojmilu
FOTO: Arhiva
Haris i Jasenko oduvijek su bili u dobrim odnosima


Našoj redakciji jučer se obratio Esad Godinjak (50), otac Harisa Godinjaka (25), koji se tereti da je 18. aprila u sarajevskom naselju Mojmilo na Trgu Barcelone hicima iz pištolja ranio u nogu Jasenka Jahića. Otac tvrdi da je njegov sin naivno uvučen u cijelu priču o pucnjavama koje su se desile u ovom naselju proteklih dana.

 Ne postoje frakcije

Naime, Esad nam je kazao da on niti njegov sin nikada prije nisu imali problema s Jahićem, štaviše, oduvijek su bili u dobrim i korektnim odnosima.

- Jasenka poznajem još otkad je bio dijete. Nikada nismo došli u konflikt s njim jer, jednostavno, nismo imali razloga za to. Moram naglasiti da moj Haris, također, nije imao sukob ni s Jasminom Koldžićem Koldžom, jer, čitajući članke iz novine, čovjek stekne dojam da su oni podijeljeni u nekakve grupe koje su navodno "zaratile" - kazao nam je Godinjak, dodajući da ne postoje nikakve frakcije među njima, a, i ako postoje, njegov sin Haris zasigurno ne pripada nijednoj.

Dalje je rekao da se njegov sin Haris družio s Jahićem. Dokaz tome jeste taj da su 1. maj prošle godine proveli skupa u Rakovici, gdje je bila prisutna i Harisova nevjenčana supruga.

- Želim da svima bude jasno da Haris i Jasenko nisu u zategnutim odnosima. Moj sin je, jednostavno, naivno uvučen u sve to. Učestvovao je u nečemu u čemu nije trebao. Nažalost, samo na svoju štetu - ispričao nam je Esad.

Kroz razgovor s njim saznali smo da je Jahić zapravo imao neraščišćenih računa s Adnanom Aganovićem (30) te je iz tog razloga i došlo do sukoba u kojem je učestvovao i Godinjak.

 

 Branio druga

- S obzirom na to da se moj Haris u posljednje vrijeme sprijateljio s Aganovićem, on je, s ciljem da odbrani svog druga, učinio to što je učinio. Jahić je tukao Aganovića, a Haris je samo priskočio u pomoć - pojasnio je Godinjak.

Dodao je da su noć prije pucnjave desetorica napala njegovog sina u ugostiteljskom objektu "Twins" u naselju Mojmilo.

- U javnost je plasirana priča o tome kako je moj sin pravio probleme u naselju noć prije pucnjave. To su sve laži i izmišljotine. Niko ne zna da je zapravo napadnut Haris u kafiću - rekao je Esad.

Pojasnio je da nikada prije nije čuo niti vidio Adisa Sulejmanovića, koji je 26. aprila u sačekuši na Mojmilu u Olimpijskoj ulici pucao u Jasmina Koldžića Koldžu, Jahićevog prijatelja. Sulejmanović je navodno blizak s Harisom.

- Iskreno, ne poznajem Sulejmanovića, nikada u životu nisam čuo za njega. Haris nema nikakve veze s njim niti s tom pucnjavom iz razloga što je on u dobrim odnosima s Koldžom - pojasnio je Harisov otac Esad.

 

 Sulejmanović pušten, Aganović zadržan

Adis Sulejmanović je pušten kući jer, kako su nam kazali iz Tužilaštva KS, ne postoji zakonska osnova za njegovo daljnje zadržavanje.

Također, iz Tužilaštva KS dobili smo informaciju da je, nakon ispitivanja, sudu upućen prijedlog za određivanje mjera pritvora za Adnana Aganovića, koji se tereti da je učestvovao u napadu na Jasenka Jahića.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala