Nevjerovatan slučaj ranjavanja iz pištolja u Sarajevu
Duško branio na golu, a nije ni znao da ima metak u glavi
Igralište na kojem je povrijeđen Krtalica: Djeca jučer trenirala
FOTO: F. Fočo
Duško branio na golu, a nije ni znao da ima metak u glavi

 

 

Pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Novi Grad zabilježili su prekjučer do sada neviđen bizarni slučaj ranjavanja vatrenim oružjem.

Nastavio igrati

Naime, tokom malonogometnog turnira u sarajevskom naselju Boljakov Potok 51-godišnji Duško Krtalica, golman jedne od ekipa, požalio se na povredu glave, misleći da je to posljedica udara glavom od stativu gola, a ni sanjao nije da sve vrijeme u glavi ima zrno od metka.

Krtalica je prije toga osjetio da ga je nešto pogodilo u glavu, ali je nastavio igrati fudbal kao da se ništa nije dogodilo.

Prema riječima prisutnih, Duško je tokom cijele utakmice veoma dobro branio te je primio samo jedan gol. Po završetku meča nesretni čovjek osjetio je da mu se ruka ukočila te da ima poteškoća prilikom govora.

Odvezli su ga u Hitnu pomoć Kantona Sarajevo, odakle je upućen u Kliniku za urgentnu medicinu bolnice Koševo. Ljekari su se frapirali nakon što su napravili snimak glave, na kojem su jasno vidjeli da ima metak u glavi.

Krtalica je hitno upućen u Kliniku za neurohirurgiju, gdje je operiran.

- Pacijentu je tokom operacije odstranjeno strano tijelo iz glave. Nakon toga je prebačen na Odjel intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju. Za sada je stabilnih vitalnih parametara - kazala nam je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ljekari su obavijestili policajce da je čovjeku izvađeno zrno iz glave te su u Boljakov Potok upućene policjske patrole. Na ovom igralištu brojna djeca igraju fudbal te je prava sreća bila što neko od njih nije stradao.

Kako nezvanično saznajemo, u Boljakovom Potoku tog dana su bile tri svadbe. Rasvjetljavajući slučaj, policajci su došli do saznanja da se u ulici Ragiba Džinde održavala svadba te da je bilo upotrebe vatrenog oružja.

Pronašli čahure

Policajci su pregledali teren te su ispred kuće koja je vlasništvo A. Š. iz Sarajeva, pronašli 12 pištoljskih čahura, koje su poslate na balističko vještačenje. Tragom operativnih saznanje pripadnici Interventnog voda jučer su u ranim jutarnjim satima došli do osumnjičenog za ranjavanje nesretnog čovjeka. U naselju Sokolje u njegovoj porodičnoj kući uhapšen je 42-godišnji Sejno Ligata, koji je dan ranije bio na svadbi.

Ligata je policajcima predao prištolj "crvena zastava" kalibra od devet milimetara, poznat kao "duga devetka". Ligata je uhapšen i saslušan u prostorijama Ministarstva unutrašnjih psolova Kantona Sarajevo, a bit će predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva.

Policija utvrđuje okolnosti ranjavanja s obzirom na to da je na svadbi bilo još svatova te se tek treba sa sigurnošću utvrditi ko je ispalio sporni metak.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala